MC är inte lika med kriminell

Varför är det så många som förknippar mc med det kriminella? Nog finns det mc-gäng som inte riktigt följer lagen men det finns självklart även trevliga mc-åkare. Är det bristen på kvinnor som är anledningen? Eller är det kläderna som mc-åkare använder? Vi har kikat närmare.

Nio döda i skjutning mellan mc-gäng, lyder rubriken i Aftonbladet. Och för de MC-knuttar som är allt annat än ligister är det en svår sak att läsa om. Många som kör motorcykel förknippas med kriminella från mc-gäng när de egentligen bara tycker det är trevligt att åka motorcykel. Vad kan man då göra åt saken? En sak som många knuttar försöker göra är att klä sig på ett icke-kriminellt sett. Hur det nu ser ut? Vi har några idéer.

För det första – varför inte strunta i skinnjackan eller skinnvästen? Med tanke på serier som Sons of Anarchy där man spänner musklerna, mördar och såklart – Mc-basen.sehar skinnväst med sitt gängmärke på, kan det vara en dum sak att ha på sig. Det finns väldigt bra kläder att åka motorcykel i, kläder som håller dig varm utan att vara i skinn. En idé är att titta in på www.arbetsbyxor.com. Där finns kläder som är framtagna för de som arbetar utomhus och du hittar väldigt bra arbetsjackor som fungerar perfekt när du åker mc, men som inte ser minsta farlig ut. Det finns även bra regnkläder vilket gör att du håller dig varm väven om du åker i regnet.

En idé till att det är många som förknippar mc-åkare med kriminella är ju också att det inte är lika många kvinnor som åker. Kvinnor ses ofta som mjukare och dessutom är det bra mycket färre kvinnor som gör kriminella saker. Kanske är det också just det som behövs för att tron på den kriminella mc-åkaren ska raderas? Fler kvinnor! Om du är kvinna hoppas vi att du tar ditt mc-kort och ger dig ut på vägarna med de andra för att visa att det inte alls är någonting konstigt.