MC på vintern

Mc-åkande är ett nöje som de flesta förknippar med bra och varmt väder. Men även om det är svårt att köra motorcykel på vintern, är det faktiskt möjligt. Det gäller bara att ha med sig ett par knep på vägen.

Att köra motorcykel på vintern är näst intill omöjligt och det är därför många mc-förare som väljer att ta bilen istället. Men att inte få åka på sin älskade hoj på hela vintern är jobbigt för många inbitna förare och de flesta skulle nog på något sätt vilja göra det möjligt att åka även när det är snö och is. Detta är något som Elving Solli har fixat.

Gjorde snöskott av mc:n

På st.nu kan man läsa om att Elving har försett sin motorcykel med snöblad och på så sätt kan h4204678-motorbikean både åka motorcykel på vintern och skotta samtidigt. Det här snöbladet monterade han på sidovagnen som sitter ihop med hans motorcykel. Och eftersom hans mc redan hade dubbade vinterdäck fick den bra fäste och kunde köra undan snön utan några som helst problem. Elving kan visserligen inte köra snabbare än 30 kilometer i timmen med sin snöskottare men han tycker fortfarande att det är riktigt härligt. Dessutom skulle det vara direkt farligt att åka snabbare eftersom det då finns risk att motorcykeln voltar.

Går att köra på vintern

Är man inte så påhittig och händig som Elving, finns det faktiskt några andra knep som gör att man kan köra mc även på vintern. Till att börja med är det självklart viktigt att vara försiktig och undvika isiga partier. Det gäller även att klä sig bra så att man inte fryser ihjäl. Men när det gäller att anpassa hojen för vinterköring kan det exempelvis vara bra att släppa ut lite luft i däcken för att få bättre grepp. Man kan även hälla en skvätt k-sprit i tanken för att det inte ska frysa.